Salvează această rețeta delicioasă de granola (fără gluten). Poate fi consumată ca atare sau cu iaurt sau lapte vegetal.
INGREDIENTE DE BAZĂ:
140 g făină de ovăz (certificată fără gluten). O puteți pregăti din fulgii de ovăz integral, fără gluten, de la Arome Bio.
50 g alune de pădure
25 g de migdale sau caju
1 linguriță scorțișoară de Ceylon
2 linguri de sirop de arțar sau sirop de curmale (după gust)
1 lingură de ulei de cocos
INGREDIENTE SUPLIMENTARE (se adaugă după coacere)
– stafide
– semințe de cânepă decorticate
INSTRUCȚIUNI
1. Preîncălziți cuptorul la 150 ° C.
2. Zdrobiți ușor alunele și migdalele/caju.
3. Într-un bol, amestecați bine cu o furculiță toate ingredientele de bază.
4. Puneți o hârtie de copt pe vasul de copt și repartizați pe el amestecul cu ingredientele de bază astfel încât să aveți un strat subțire de un centimetru.
5. Adăugați si câteva nuci întregi (alune, migdale, caju etc.)
6. Se coace 24 de minute în total sau după ce granola a devenit ușor maronie.
ATENȚIE: E important ca la fiecare 8 minute, să scoateți din cuptor și să amestecați Granola. Astfel, granola va fi coaptă uniform.
7. Dupa ce s-a copt Granola, adăugați ingredientele suplimentare.
Poftă bună!