Cu totii cred ca ati auzit de beneficiile uimitoare a ceaiului verde Matcha. Iata insa acum si o reteta de desert, delicioasa si simpla, propusa de site-ul francez CuisineAZ. O ocazie de a-i surprinde pe cei dragi !
INGREDIENTE
- 115 g făină
- 15 g de fulgi de ciocolata
- 2 lingurite rase de pudra de ceai Matcha
- 125 g de iaurt natural
- 80 g de zahăr pudră
- 40 g de unt topit
- 1 ou
- o jumatate de lingurița de vanilie lichida
- 1 lingurita 1/2 de praf de copt
- zahăr pudră vanilat pentru finisare
TIMP DE GATIRE
20 minute
PREPARARE
PASUL 1
Se incalzeste cuptorul la 170° C.
PASUL 2
Se amesteca faina, ceai matcha, zahăr pudră, fulgi de ciocolata si praf de copt intr-un bol.
PASUL 3
Se adauga oul, untul topit, vanilia lichida, iaurtul și se amestecă bine până când se obtine o pasta omogena.
PASUL 4
Se toarnă aluatul în forme mici de silicon.
PASUL 5
Coaceți timp de 15 – 20 de minute si verificati din cand in cand.
PASUL 6
Se scoate din cuptor, se lasa sa se răcească și se scoate din forme.
PASUL 7
Presara cu zahăr pudră și degustati!