5 uleiuri esențiale care te vor ajuta să slăbești

Dorești să slăbesti?  În acest caz apelează la forța naturii, și mai exact, la uleiurile esențiale 😉 Important: fiind un concentrat din plante puternic, uleiul esențial trebuie utilizat cu precauție și neapărat să fie bio, cumpărate din surse sigure. Evident nu trebuie să exagerăm cu nimic, echilibrul trebuie păstrat.

  1. Uleiul esențial de lămâie. Antiseptic și detofixiant, acest ulei ajută laslăbire, duce la creșterea energiei și sporește starea de spirit. Atenție: nu te expune la soare după aplicarea acestui ulei pe piele. Poate fi folosit intern (o picătură de ulei diluat într-o linguriță cu miere și luat după fiecara masă), dar și extern (diluat într-un ulei de vegetal pentru masaj).
    Ulei esențial Lămâie coajă (expresată) BIO 10ml - Florame
  2. Uleiul de grapefruit. Acest ulei te va ajuta nu numai sa slabesti dar si sa combati celulita (bat-o vina!). El ajută în procesul de slăbit prin stimularea metabolismului, dizolvarea grăsimilor, curățarea rinichilor și a sistemului vascular. Se dilueaza 2 lingurite de ulei esential de grapefruit in 100 ml de ulei vegetal (ex: floarea soarelui, masline, etc.) si se maseaza pe zonele problematice. De asemenea, adaugă 1-2 picături în doza ta de șampon pentru a stimula creșterea părului. Atenție: nu te expune la soare după aplicarea acestui ulei pe piele. Folosește-l de preferință seara.
  3. Uleiul esențial din chimen dulce. Acesta ajută la slăbire prin îmbunătățirea digestei, oferind o stare de calm și un somn mai liniștit, reducînd apetitul. Chimenul este o sursă naturală de melanină care ajută la transformarea grăsimilor, proces care implică consum de energie și astfel “se topesc colăceii”.
  4. Uleiul esențial de scorțișoară. Mecanismul de acțiune al acestui ulei se explică prin eficiența lui în descompunerea zahărului în corpul uman și transformarea lui în energie. La fel, reduce pofta de mîncare, stimulează metabolismul și îmbunătățește digestia.
  5. Uleiul esențial de mentă. Uleiul esențial de mentă lucrează prin stimularea părții creierului uman care răspunde de starea de satisfacție și relaxare. De aici simplu de dedus: dacă ești relaxat procesele fiziologice decurg în mod fluid. Este cunoscut că o cauză care duce la acumularea kilogramelor în plus este stresul. Poți adauga 1-2 picaturi de acest ulei în ceai, în special înainte de un moment de stres, precum un examen. De asemenea, adaugă 1-2 picături în doza ta de șampon pentru părul gras.

Ulei esențial Mirt roșu BIO 10ml - Florame

Uleiul esențial este o comoară a naturii, dar e important să-l folosești corect, de aceea îți recomandăm să citesti acest articol.

Toate aceste uleiuri te vor ajuta să-ți atingi scopul de a slăbi sănătos, fără extreme, diete stricte, exagerări.

Autor: RC

Shopping Cart
Scroll to Top