Un singur cuvânt pentru a descrie această rețetă de brownie cu făină de banană … irezistibil!
Vegan, fără gluten, moale, ușor dulce și foarte digerabil, acest brownie face papilele noastre gustative fericite! Făina nu aduce o aromă de banană, dar oferă o textură moale și amplifică aroma de ciocolată. Este o rețetă foarte ușoară și super-rapidă, pe care vă invităm să o încercați cât mai curând posibil.
Notă: Proprietățile făinii de banană pot varia în funcție de gradul de maturitate al bananelor utilizate, dar și de soiuri. Uneori este necesar să ajustați cantitatea de lichid în comparație cu ceea ce este indicat în rețetă.
Pregătire: 10 min
Coacere: 15 min
Ingrediente
- 120 g ciocolată neagră
- 80 g făină de banană
- 20 g pulbere de cacao sau pulbere de carob
- 60 g zahăr de cocos
- 1 linguriță (6g) praf de copt
- ½ linguriță sare roz de himalaya
- 60 ml ulei neutru
- 100 – 120 ml de lapte vegetal
- 120 g piure de banane (sau 2 ouă pentru non-vegan)
Preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.
Topiți ciocolata la aburi.
Între timp, se amestecă într-un bol separat: făina, cacao, zahărul, praful de copt și sarea. Adăugați uleiul, laptele vegetal și piureul. Amesteca.
Adăugați ciocolata topită. Se amestecă până se obține o pastă omogenă.
Pune într-o formă de tort hârtie de copt și întindeți aluatul.
Coaceți 15 minute. Apoi scoate din cuptor. Brownie va fi aproape copt si chiar inca destul de moale.
Lăsați să se răcească și puneți-l la frigider timp de 1 oră înainte de a-l felia.


