Ai încercat deja budinca de chia cu căpșune? Nu doar că este foarte ușor de preparat, dar are și o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Semințele de chia se numără printre cele mai hrănitoare alimente oferite de natură. Sunt seminţe extraordinar de sănătoase pentru organism atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, fibre, proteine, vitamine din grupa B şi minerale.
Această rețetă e pentru patru porții ceea ce o face perfectă pentru toată familia ! Deoarece budinca de chia se păstrează aproximativ 5 zile la frigider, poți pregăti micul dejun pentru toată săptămâna, mais ales dacă nu ai timp de gătit.
INGREDIENTE
- 2 căni de lapte vegetal (găsiți la Aromebio)
- ⅓ cană semințe de chia (găsiți la Aromebio)
- 4 lingurițe de sirop vegetal sau alt indulcitor natural (sau după gust și cât de dulci sunt căpșunele) – (găsiți la Aromebio)
- 1 cană căpșuni proaspete sau congelate
PREPARE
Adăugați toate ingredientele în blender și amestecați 15 până la 20 de secunde. Se lasă să stea aproximativ 5 minute. Răzuiește părțile laterale ale borcanului de blender și amestecă încă 20 de secunde. Puteți face budinca și fără blender, mai ales dacă preferați bucățile de fructe.
Se toarnă în borcane individuale sau într-un bol, se acoperă și se dă la frigider peste noapte sau cel puțin 2 ore.
Poftă bună!