De ce făina de migdale este mai bună decât făina de grâu?
Făina de migdale a devenit o alternativă foarte cunoscută pentru făina tradițională de grâu. Are un conținut redus de carbohidrați, e bogată în nutrienți și are un gust mai dulce.
De asemenea, făina de migdale poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate decât făina de grâu tradițională, cum ar fi reducerea colesterolului „rău” și rezistenței la insulină.
Vom explica mai jos succint beneficiile făinii de migdale pentru sănătate.
- Faina de migdale este incredibil de hrănitoare
Făina de migdale este bogată în nutrienți. Doar 28 de grame conține :
Calorii: 163
Grăsime: 14,2 grame (dintre care 9 sunt nesaturate)
Proteine: 6,1 grame
Carbohidrați: 5,6 grame
Fibră dietetică: 3 grame
Vitamina E: 35% din Aportul dietetic recomandat
Mangan: 31% din Aportul dietetic recomandat
Magneziu: 19% din Aportul dietetic recomandat
Cupru 16% din Aportul dietetic recomandat
Fosfor 13% din Aportul dietetic recomandat
Făina de migdale este deosebit de bogată în vitamina E, un grup de compuși solubili în grăsimi care acționează ca antioxidanți în corpul tău. Acestea previn daunele cauzate de moleculele dăunătoare numite radicali liberi, care accelerează îmbătrânirea și îți cresc riscul de boli de inimă și de cancer.
Magneziul este un alt nutrient abundent în făina de migdale. El participă în multe procese din corpul Dvs. și poate oferi mai multe beneficii, inclusiv un control mai bun al glicemiei, rezistența redusă la insulină și scăderea tensiunii arteriale.
- Făina de migdale și zahărul din sânge
Alimentele din grâu rafinat au un conținut ridicat de carbohidrați, dar sunt sărace în grăsimi și fibre.
Acestea pot provoca un nivel ridicat de zahăr din sânge, urmat de căderi rapide, care te face să te simți obosit, flămând și îti dă pofta pentru alimente bogate în zahăr și grasimi.
În schimb, făina de migdale este scăzută în carbohidrați, dar bogată în fibre și grăsimi sănătoase.
Aceste proprietăți îi oferă un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că eliberează zahăr în sânge lent pentru a oferi o sursă de energie stabilă.
După cum am menționat mai sus, făina de migdale conține o cantitate remarcabil de mare de magneziu – un mineral cu multe beneficii pentru corpul tău, inclusiv și pentru controlul zahărului din sânge.
Se estimează că 25–38% dintre persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au o deficiență de magneziu, iar corectarea acestuia prin dietă sau suplimente poate reduce semnificativ zahărul din sânge și poate îmbunătăți funcția insulinei. De aceea, includerea făinei de midgale și a migdalelor în alimentație poate fi benefică.
- Făina de migdale este fără gluten!
Persoanele care au boala celiacă sau o intoleranță la grâu nu pot mânca alimente cu gluten, deoarece corpul lor îl percepe ca fiind dăunător.
Pentru aceste persoane, organismul produce o reacție autoimună pentru a elimina glutenul din organism. Acest răspuns duce la deteriorarea căptușelii intestinului și poate provoca simptome precum balonare, diaree, scădere în greutate, erupții cutanate și oboseală.
Din fericire, făina de migdale este atât fără grâu, cât și fără gluten, ceea ce face o alternativă excelentă pentru cei care nu pot tolera grâu sau gluten.
Cu toate acestea, este totuși important să verificați ambalajul făinii de migdale. Desi migdalele sunt în mod natural fără gluten, unele produse ar putea avea urme de gluten.
- Făina de migdale poate ajuta la scăderea colesterolului rău și a tensiunii arteriale!
Bolile de inimă sunt principala cauză de deces la nivel mondial.
Este bine cunoscut faptul că tensiunea arterială ridicată și nivelul colesterolului „rău” sunt factorii de risc pentru bolile de inimă.
Din fericire, ceea ce mănânci poate avea un efect major asupra tensiunii arteriale și a colesterolului rau, iar multe studii arată că migdalele pot fi destul de benefice pentru ambele.
- Cum se folosește făina de migdale la gătit?
Faina de migdale se coace ușor. În majoritatea rețetelor de copt, puteți înlocui pur și simplu făina de grâu obișnuită cu făina de migdale.
De asemenea, poate fi utilizat în locul pesmetului de pâine pentru acoperirea cărnii precum peștele, puiul și carnea de vită.
Dezavantajul folosirii făinii de migdale în locul celei de grâu este că produsele coapte tind să fie mai plate și mai dense.
Acest lucru se datorează faptului că glutenul din făina de grâu ajută la întinderea aluatului și acesta captează mai mult aer, făcând ca produsele sa fie mai pufoase (ex : pâinea).
Rețeta :
Pâine Paleo cu făina de migdale (REȚETA)
Rețeta fără gluten, fără cereale, fără lactate, fără carbohidrați, fără zahăr și fără drojdie
Căutați rețeta perfectă pentru pâine paleo pentru un sandwich sau pentru tartine ? Această rețetă de pâine paleo este perfectă pentru ambele!
Această rețeta este rezultatul numeroaselor încercări, pentru a găsi combinația perfectă, ale lui Lori Ryman.
Este cea mai bună rețetă de pâine paleo de casă, care poate fi folosită pentru pâinea sandwich, deoarece nu se destramă ușor sau se sfărâmă la fel ca multe pâini. Ca pâine sandwich pentru prânz, trebuie doar să adăugați avocado și câteva legume.
Dorițo o idee pentru un mic dejun ușor și rapid atunci când nu aveți timp de gătit ? Poți prăji această pâine și s-o tartinezi cu unt vegetal (ex : tahini sau unt de arahide). E delicios !
Ingrediente:
-56 g făină dnucă de cocos (găsiți la Arome Bio)
-120 g făină de migdale(găsiți la Arome Bio)
– 5 ouă
-1 lingură oțet de mere
-1/4 linguriță de sare de mare
-1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
Cu aceste cantități, vei obține o pâine mai mică, dar dacă dorești o pâine mai mare, dublează cantitățile.
Cum se prepară :
1. Amestecați toate ingredientele uscate într-un bol și toate ingredientele umede într-un alt bol separat.
2. Combinați ingredientele umede cu cele uscate.
3. Turnați într-o tavă de pâine de 19 cm x 9 cm și nivelați masa primită.
4. Coaceți la 175°C timp de 40-50 minute.
5. Lăsați să se răcească înainte de a o tăia în felii.

Poftă bună!