Care este diferența dintre uleiul de cocos și untul de cocos?

Dacă și voi preferați cocosul la fel de mult pe cât o facem noi, înseamnă că sunteți familiarizați cu uleiul de cocos și/sau untul de cocos. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu știu care este diferența dintre cele două și la ce le pot folosi pe fiecare. De vreme ce ambele pot fi folosite atât la pregatirea mâncărurilor sărate, cât și dulci, voi știți ce le deosebește?
ulei_cocos

Deși este foarte ușor să le confundăm, mai ales atunci când uleiul de cocos se întărește, cele două produse sunt foarte diferite. Gandiți-vă la uleiul de cocos și la untul de cocos ca la uleiul de arahide și untul de arahide – două produse diferite, folosite în alte scopuri.
Uleiul de cocos este uleiul care a fost extras din nuca de cocos, în timp ce untul de cocos este făcut din întregul conținut al nucii de cocos, care este mărunțit și transformat într-un fel de piure de cocos.
In functie de rețetă, uleiul de cocos poate fi folosit atât în stare lichidă, cât și solidă. Uleiul de cocos poate fi folosit atât pentru prăjit, cât și pentru a pregăti diverse prăjituri, atât pentru mâncăruri dulci, cât și pentru cele sărate.
Consistența untului de cocos poate varia în funcție de temperatura și de modalitatea de a îl depozita. Acesta poate fi foarte cremos dacă se află într-un mediu călduros sau dimpotrivă, foarte solid, când se află într-un mediu răcoros.
Untul de cocos este ușor de folosit și foarte versatil, fiind folosit mai puțin la gătit și mai mult consumat ca atare, în locul untului clasic. Este potrivit, de asemenea, atât mâncărurilor dulci, cât și sărate.

Ambele produse sunt diferite, având întrebuințări diferite, însă uleiul de cocos este cel mai versatil, astfel îl poziționăm pe locul de frunte!

Shopping Cart
Scroll to Top