Retete culinare

Chec cu matcha

Vă propunem o rețetă simplă, dar deosebită cu puține ingrediente. Această coptură este perfectă dacă o combinați cu o bilă de înghețată.

Timp de pregatire: 60 minute

Ingrediente
1/4 ceașcă de ulei de cocos (puteți folosi și untul)
1 cană de zahăr din floare de cocos
2 ouă mari
1/2 cană de lapte de migdale cu vanilie (puteți folosi lapte obișnuit)
1 ceașcă de făină de cocos
1 lingurita de Matcha Bio
1 lingură de praf de copt fără gluten, vegan
1/4 de lingură Sare roz de himalaya 100% naturală

Mod de preparare:
1. Preîncălziți cuptorul la 160° C. Intr-o formă de copt, întindeți o hârtie de copt.
2. Folosind un mixer, amestecați împreună uleiul de cocos și zahărul.
3. Adăugați laptele și ouăle și bateți până se combină bine.
4. Într-un bol separat se amestecă făina, pulberea matcha, praful de copt și sarea. Turnati acest amestec peste amestecul de ouă și se mixeaza bine până când obtineti o textură moale.
5. Se toarnă aluatul în forma de copt, se coace timp de 45-50 de minute sau până când marginile devin maro auriu sau testați cu o scobitoare.

Poftă Bună!