Diana Chistol – naturopat “Pentru mine alimentaţia nu este o banală necesitate fizică”


Prietena și clienta fidelă Arome Bio este intervievata noastră din această lună – Diana Chistol. Diana este cunoscută drept naturopat, care scoate din buclucul alimentar pe oricine. Este frugivoră, iar această alegere spune multe despre personalitatea ei puternică și devotată. Locuiește în Franța, acolo unde pregătește un deliciu pentru gurmanzii raw-vegani și vegani – ciocolata raw.

Despre alegerile ei pe plan atât professional, cât și personal ne povestește astăzi, chiar ea!
Și fiți atenți, pentru că vă așteaptă o surpriză în acest text…

Cum ai ajuns la ideea de a te alimenta sanatos? (Ai ceva cazuri interesante despre care ne poti povesti?)

În 2009 , fiind la Facultatea de Medicină Veterinară , am renunțat la carne și am devenit vegetariană, a durat 5 ani.
Apoi am început să studiez nutriția, am făcut și un curs de Fitness, bineînțeles, totul era legat de alimentație.
Dar, m-am regăsit cu adevărat abia atunci când am început să studiez Naturopatia (sistem de tratamente și terapii bazate exclusiv pe remediile naturale).
Acest domeniu a devenit profesia mea, mă dedic mult, iar rezultatele sunt pe măsură. Am tratat diferite probleme de sănătate, cum ar fi eczeme, acnee, probleme digestive etc. Cazuri ce nu au reușit să fie tratate cu ajutorul medicinei tradiționale.

Cum te-a influențat modul tău de alimentație la nivel psihologic, profesional, personal?

Pentru mine alimentaţia nu este o banală necesitate fizică sau o rutină.
Alimentația sanatoasă are efecte benefice asupra frecvenței mele vibraționale, bucurându-mă de asta în fiecare zi.
Am devenit mai intuitivă, mai creatoare și am mai multă energie naturală.

Care sunt primele cele mai ciudate alimente despre care ai aflat atunci când ai început să consumi sănătos?

Acum 10 ani, tot ce înseamnă vegan și mai sănatos era ciudat, până și cuvântul “caju”, sună foarte melodios și greu de găsit. Dar cel mai ciudat a fost când am aflat despre PULBEREA DE BAOBAB, foarte greu de găsit pe vremuri.

Fără de ce nu ai putea trăi la moment?

Nu îmi place să fiu dependent de ceva mai ales când vine vorba despre alimentație. Dar mai profund nu aș putea trăi fără iubire. Eu cred că suntem făcuţi din iubire, trăim pentru a primi şi a dărui iubire.

Cunoaștem că până și cățelușa ta este vegană. De ce și cum se simte? Ce preferă să consume cel mai mult? Ce spun veterinarii?

Ela mănâncă pregătit, este vegană, adoră bananele, avocado, mango, brocolli și se simte bine, foarte activă mereu. Eu sunt medicul ei veterinar deci, intrebări suplimentare nu avem.

Care sunt dulciurile tale preferate?

Mango este “ciocolata mea”.

Iar înghețata din banană cu goji este desertul preferat, când vreau să mă răsfăț. În general , sunt Frugivoră, mănânc doar fructe , deci am doar dulciuri in meniul meu zilnic .

Cunoaștem că gătești cele mai delicioase ciocolate raw, care sunt apreciate în Franța, acolo unde activezi. Ne povestești mai multe detalii?

Da, momentan ciocolata mea este doar în Paris vândută și apreciată de toți care au posibilitatea să o guste. Este mai mult decât o ciocolată sănătoasă, fiind facută cu multă dragoste și energie bună.
E o ciocolată Raw, fără zahar, indulcită cu stevia sau miere, cu carob pentru copii și cacao alcalină pentru maturi.

Ești vegană și pe plan vestimentar? Ai renunțat la blană și piele?

Am renunțat la blanuri naturale, le ador pe cele din blana artificială, dar ca o orice femeie mai câteva perechi de pantofi din piele. O să recunosc, ocolesc fanatismul în orice.

Raw veganismul este o recomandare pentru toți sau …

Raw veganismul este bine pentru oricine care abordează treptat și fără fanatism acest stil. Trecerea trebuie făcută individual.. și da, informația din online nu se aplică tuturor. Dacă facem ceva brusc fără să ajutăm organismul apar multe probleme de sănătate. NU intotdeauna Raw Veganii sunt sănătoși!

Cum abordezi persoanele căror le faci consultații?

Prima Consultație durează 1:30-2h, timp în care eu fac o anamneză cu un set de întrebări pentru a descoperi de unde au apărut problemele de sănătate și ce avem de tratat.
Clientul îmi spune preferințele alimentare și eu adaptez regimul în funcție de preferințele lui. De aceea am și clienți carnivori, vegetarieni și Raw vegani.
Doritorilor care vor să treacă la un alt stil alimentar, eu le sunt alături pe toată perioada, ajutându-i să conștientizeze alegerea lor și împreună ajungem la rezultatele dorite.

Cum are loc o consultație cu un naturopat? Cu ce informații pregătite trebuie să fie pacientul?

Consultația are loc online sau offline, iar clientul trebuie să vină doar cu dorința de a-și îmbunătăți sănătatea. De restul mă ocup eu, avem o discuție deschisă , sinceră și relaxantă, și în funcție de problemele care sunt, programul de muncă etc. adaptăm un regim alimentar. Totul este individual și personalizat pentru că fiecare organism este diferit.

Arome Bio lansează împreună cu tine o ofertă deosebită! E vorba de o colaborare utilă pentru clienții noștri. Ei vor avea șansa unei consultații gratuite, online. Oricine poate beneficia de această ofertă?

Da, chiar vreau să vă mulțumesc Arome Bio pentru încredere și propunerea de colaborare. Apreciez foarte mult că tot ce faceți este pentru a ajuta clienții Arome Bio.
De aceea toți clienții care vor face cumpărături în sumă de 600 lei sau mai mult, vor beneficia automat de o consultație gratuită cu mine.

Bliț:
Morcov sau Ciocolată Vegană? – Ananas
La mare sau la munte? – Important să fiu conectată cu natura!
Îndulcitor bio sau mai bine nimic? – Nimic
Cosmetice eco sau nu contează? – Eco
Arome Bio sau Arome Bio? – Categoric AromeBio!

Îți mulțumim pentru interviu!
Ne vedem în februarie, cu multe planuri noi. Pe curând.

Shopping Cart
Scroll to Top