Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 25 de minute
Ingrediente:
2 cani de brânză mascarpone
1 ceasca de ceai matcha, rece
piscoturi
6 gălbenușuri de ou
3 linguri de zahăr granulat
1 lingura de pulbere matcha sau mai mult pentru decorare
1 zahăr pudră
Mod de preparare:
Cu un mixer electric amestecați gălbenușurile de ou și zahărul granulat. Se amestecă până când textura se ingroasa si devine galbena pal. Adăugați brânza de mascarpone și pulberea.
Se amestecă totul bine.
Într-un vas turnati ceaiul de matcha racit. Inmuiați piscoturile si asezati-le intr-un strat uniform la fundul unui vas de 20-30 cm. Amestecul din mascarpone se intinde in mod uniform peste aceste piscoturi. Se repeta aceasta operatiune pana cind terminati piscoturile si amestecul din mascarpone.
Combinați pulberea matcha cu zahărul pudră. Presarati acest amestec peste tiramisu într-un strat uniform.
Lăsați să se răcească câteva ore sau peste noapte.