Trufe cu matcha si ciocolata

Timp de gătire: 60 de minute

Ingrediente:
170 fulgi de ciocolata semi-dulce
1/2 ceasca de smîntîna groasa
2 linguri de sirop de arțar
1 lingură de pulbere Matcha
1 lingură de zahăr (brun de preferinta, pentru un gust caramelizat)
un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare:
1. Într-o cratiță, la foc foarte mic, aduceți la fierbere smîntîna.
2. Se adaugă siropul de arțar și zahărul.
3. Se adaugă jumătate din pulberea Matcha și se amestecă până se dizolvă complet.
4. Luați de pe foc.
5. Pe un suport plat, asezati o foaie de copt.
6. Puneti ciocolata într-un bol de sticla si turnati incet deasupra smîntîna caldă. Amestecati pîna cînd ciocolata se topeste complet si obtineti un amestec uniform.

7. Turnati acest amestec pe foaia de copt si raspandeste uniform cu o spatula.
8. Se lasa sa se raceasca în frigider cel puțin 1 oră.

9. Cînd o scoateti din frigidier, cu ajutorul unei lingurite creati bile si rostogoliti-le in pulberea Matcha ramasa.

Shopping Cart
Scroll to Top